Over ons

Lex en Paola Beers: een klein en creatief team met grote mogelijkheden

Het creatieve team van Fotografie Alexander bestaat uit fotograaf Lex en visagiste Paola. Vol passie en enthousiasme zetten wij ons samen in om voor u de perfecte foto of de mooiste reportage te maken. Wij weten precies wat we aan elkaar hebben en zijn perfect op elkaar ingespeeld.

Lex: “Fotografie is magisch”

“Mijn eerste camera kreeg ik van mijn oma, een jaar of 16 was ik. Het was een heel eenvoudig toestel, maar algauw ontdekte ik de magie van fotografie. Het feit dat je met één simpele klik van je camera een moment voor altijd kunt bevriezen… fascinerend vond ik het. Achteraf denk ik dat toen mijn passie voor fotografie is ontstaan.

Toch was het voor mij niet direct vanzelfsprekend om een fotografieopleiding te gaan volgen. Op mijn 17e koos ik voor de edelsmidschool in Schoonhoven. In het laatste jaar van die opleiding kon ik een extra vak kiezen en dat werd fotografie. Samen met een paar studiegenoten kregen we de opdracht om portretten van elkaar te maken. We moesten de foto’s zelf ontwikkelen. Het moment dat het papier in het ontwikkelteiltje transformeerde in een foto, vond ik in één woord magisch. Toen werd ik écht gegrepen door de fotografie.

Toch duurde het nog een paar jaar voordat ik het vak in rolde. Na mijn militaire dienstplicht werkte ik eerst nog een periode als elektromonteur. Ik wilde wel graag fotograferen, maar ik had natuurlijk helemaal geen professionele ervaring én ik had geen fotografieopleiding gevolgd. Uiteindelijk bood een groot Amsterdams fotolaboratorium me de kans om het vak twee maanden uit te proberen. Als het goed zou gaan, mocht ik blijven. Ik begon met eenvoudige klusjes, maar na verloop van tijd mocht ik foto’s printen voor musea en galeries. Na enige ervaring stond ik in de grote fotostudio van het bedrijf, waar ik zelfstandig foto-opdrachten uitvoerde voor Amsterdamse reclamebureaus.

Na het behalen van mijn diploma als vakfotograaf en jaren ervaring, besloot ik in 1993 voor mezelf te beginnen als fotograaf. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Want nu, vele jaren en diverse camera’s later, fascineert het vak me nog steeds.

Nog altijd doe ik niets liever dan fotograferen. Bijzondere momenten vastleggen, zodat ze nooit meer vergeten worden. Met beelden een sfeer oproepen, een verhaal vertellen. Spelen met compositie en vooral ook met licht. Mensen portretteren, niet overdreven uitgedost of opgeprikt, maar precies zoals ze zijn. Herkenbaar voor henzelf en hun omgeving. De ziel blootleggen van iemand, daar draait het om bij fotografie.”

Paola: “Ik hou van diversiteit”

“Lex en ik leerden elkaar kennen in het jaar 2000. Regelmatig deed ik ’s avonds, naast mijn administratieve baan in loondienst, de boekhouding voor zijn bedrijf. In 2005 zegde ik mijn baan op en zijn we officieel gaan samenwerken.

Lex heeft me in de praktijk van alles geleerd over fotografie, zodat ik hem bij allerlei werkzaamheden kan assisteren.

In 2009 ging ik een beroepsopleiding professionele visagie volgen, want dat vak had me altijd al aangetrokken. Het bood me een kans om mijn creatieve eigenschappen meer ruimte te geven.

Met mijn diploma op zak ben ik me in ons bedrijf dus ook bezig gaan houden met styling en visagie. Van naturel make-up tot glamour, voor fotoshoots en modeshows, voor tv of theater, bruidsmake-up of feestmake-up. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Wat me vooral aanspreekt in de visagie? Het gebruik van vakkennis in combinatie met creativiteit, waarmee je de mooiste versie van iemand kan creëren.

Ik hou van de diversiteit binnen ons bedrijf: boekhouding, fotobewerking en visagie. Die afwisseling maakt het voor mij iedere dag weer leuk om aan het werk te gaan!”

Wilt u uitgebreider kennis met ons maken?

Neem dan nu contact op!

Lex Beers

Mobiel: 06 50 25 86 86
E-mail: lex@fotografiealexander.nl

Paola Beers

Mobiel: 06 40 20 54 49
E-mail: paola@fotografiealexander.nl